Explore Croatia and the rest of the world

“Not all those who wander are lost.”

Dubrovnik – Biser Hrvatske

Dubrovnik, poznat kao Biser Jadrana, srednje velik je grad smješten na dalmatinskoj obali. Kasno srednjovjekovni grad opasan zidinama ima izuzetan Stari grad s prekrasnim gotičkim, renesansnim i baroknim crkvama, samostanima, palačama i fontanama. Godine 1979. UNESCO je uključio stari grad Dubrovnik na popis svjetske baštine.

Jedna od glavnih turističkih atrakcija Dubrovnika je Stradun (glavna ulica u Starom gradu) u cijelosti od bijelog mramora i prekrasnih kasno-renesansnih kuća na svakoj strani ulice. Stradun se proteže gradom od Pila na zapadnoj strani do rektorske palače, zvonika i Orlandovog stupca na istočnoj strani neposredno uz luku. Iz  stare luke možete  zaploviti do šumovitog otoka Lokruma koji se nalazi odmah preko puta Dubrovnika, a okružuje ga kristalno čisto more.

Osim Starog grada obavezno posjetite Srđ, brdo koje se uzdiže odmah iznad  grada i nudi spektakularan pogled na Dubrovnik i otoke. Do Srđa možete doći autom ili žičarom koja se nalazi odmah u podnožju.

Dubrovnik je svake godine sve popularnija destinacija, pa kako bi izbjegli ogromne gužve koje se ljeti stvaraju ukoliko možete Dubrovnik posjetite kada nije vrhunac sezone u Travnju,Svibnju ili Rujnu.

Next Post

Previous Post

© 2024 Explore Croatia and the rest of the world

Theme by Anders Norén