Explore Croatia and the rest of the world

“Not all those who wander are lost.”

Rastoke – Slunj

rastoke, slunj

Rastoke- Slunj –  raj za dušu

Svi znaju za Plitvička jezera, jedan od naših najljepših nacionalnih parkova, ali puno manje ljudi zna za ovo malo fotogenično mjesto koje se nalazi na samo pola sata vožnje od Plitvica.

Osobno sam posebno vezana za ovo idilično malo mjesto i uvijek mu se rado vraćam s osmjehom na licu, no čak i ako niste emotivno vezani za Rastoke poput mene to je mjesto koje morate posjetit barem jednom.

Rastoke su nastale igrom prirode na utoku rijeke Slunjčice u rijeku Koranu, gdje su se tisućama godina stvarali prizori kakve danas možete posjetiti, mnoštvo slapova i slapića okruženih onim što je čovjek izgradio i idilično stopio s ovim pejzažem.

Na razgled Rastoka nećete utrošiti puno vremena, osim ako ste poput mene pa provedete nekoliko sati sa stativom šečući od slapa do slapa tražeći najbolji kadar i savršenu fotku 🙂

Osim lijepe prirode u Rastokama se možete i okrijepiti u jednom od nekoliko restorana koji se tamo nalaze, meni je osobno najdraži restoran Petro koji ima raznovrsnu ponudu, ali moja preporuka je da probate  dimljenu Pastrvu.

Rastoke i Slunj nude i mnoštvo soba i apartmana ukoliko se odlučite na malo duži boravak i detaljnije razgledavanje okolice ili samo želite provesti miran odmor u ovom idiličnom mjestašcu.

 

 

 

 

 

 

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 Explore Croatia and the rest of the world

Theme by Anders Norén